Pentu meiltä

Kuinka pitkä jono?

Jonotusaika on tällä hetkellä noin 2-5 kk

(päivitetty 3.9.2023)


Miten pääsee jonoon? 

Jos olette päättäneet että teidän elämässä olisi ald:lle paikka, ottakaa yhteyttä ja kerro mahdollisimman paljon itsestänne/perheestänne. Huomaa jo tässä vaiheessa että kysyntää on ja jonot saattavat olla pitkät. Sovimme sitten tapaamisesta niin että pääsette tutustumaan meidän koiriin ja meihin. Tämän jälkeen kannattaa vielä tarkkaan miettiä oletteko tarpeeksi sitoutuneita tähän rotuun joka vaatii turkinhuoltoa, liikuntaa, ruokaa ja koulutusta noin 15 vuotta eteenpäin


Kun asiat ovat järjestyksessä on aika asettua pentujonoon. Se alkaa täyttämällä pentuhakemuksen jonka saatte meiltä joko tapaamisen yhteydessä tai sähköpostitse. Kun olette täyttäneet ja palauttaneet pentuhakemuksen meille, lähetämme sähköpostitse laskun käsirahaa varten. Käsiraha vähennetään pennun kokonaishinnasta.

Kasvattaja pidättää itsellään oikeuden valita pentuperheet tapaamisten/keskustelujen perusteella ja valitsee perheelle sopivimman pennun oman asiantuntemuksen perusteella. Huom! Väri tai sukupuoli ei ole ensisijainen peruste. Toiveita voi esittää, mutta emme voi luvata, että pystymme toteuttamaan niitä. Mikäli pentu, jota teille tarjoamme, ei vastaa toiveitanne esim. värin tai sukupuolen osalta, varausmaksua ei palauteta eikä kauppaa pureta, vaan voitte jäädä odottamaan sopivaa pentua jostain seuraavasta pentueestamme.

Ostaja on velvoitettu kertomaan kasvattajalle, mikäli jokin asia ostajan elämässä olennaisesti muuttuu pennun odotuksen aikana.

Kaikki ei-jalostukseen tarkoitetut koirat pitää steriloida/kastroida viimeistään 18 kk ikään mennessä. Tämä on rotujärjestön vaatimus. 

Luovutus tapahtuu kun pentu on 8 viikon iässä.

Pidätämme oikeuden palauttaa käsirahan mikäli emme ole valmiita luovuttamaan pentua teille jostain syystä.


Pentupakettimme sisältää:


  • pennun ja sen hoito, kasvatus ja sosiaalistaminen luovutukseen asti
  • asianmukaiset madotukset
  • eläinlääkärin suorittama terveystarkastus, sirutus ja todistus siitä (7 viikon iässä)
  • sukutaulu ja pennun rekisteröinti Walan tietokantaan. Rekisteröimme pennun myös Ruokaviraston koirarekisteriin
  • pentukansio: hoito-ohjeet, turkinhoito-opas, liikunta ohjeet yms.
  • pentupaketti: fleece jossa "tuttuja tuoksuja", leluja, nameja, kuivamuonaa ym
  • koiran sterilointi/kastrointi Saaren eläinklinikalla. Jos ostaja hoitaa leikkauksen omalla eläinlääkärillä, kasvattaja maksaa leikkauksesta sopimuksessa sovitun summan kuittia vastaan. Ylimenevä osuus jää ostajalle maksettavaksi. Lopullinen omistus siirtyy vasta kun koira on steriloitu/kastroitu
  • Suomen australianlabradoodle ry:n jäsenyys vuodeksi, sis. turkinhoito opas
  • Lupaus olla pennun ja perheen tukena koko koiran eliniän